Lactatiekundige

Zwanger en voorbereiden op borstvoeding geven

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat goed dat je je voorbereidt op het geven van borstvoeding. Met moedermelk geef je je kindje een goede start na de geboorte.
Lezen over borstvoeding geven, boek of online, en praten met vriendinnen die ervaring hebben met een baby is super fijn.
Als je meer wilt weten, kom je naar de cursus over borstvoeding. Je hoort (in een kleine groep) alles over goed aanleggen, huidcontact, verschillende voedingshoudingen, hoe vaak voeden, hoe weet je of je baby genoeg krijgt, hoe je problemen in de kraamperiode kan voorkomen en verhelpen.
De informatieavond is van 19.30-21.30 in de praktijk in Delft: 28-8, 16-10, 11-12
Aanmelden kan via het contactformulier. De kosten zijn 30 euro.

Iets werkt niet met borstvoeding geven

Borstvoeding geven is iets natuurlijks, maar het is niet altijd makkelijk in het begin.
Het kan fijn zijn als je hierin geholpen wordt door iemand die er verstand van heeft en weet wat je moet doen om het te laten werken. Dat is wat een lactatiekundige doet met een consult.
Ik spreek bij jou thuis af, of hier op de praktijk. Ik kijk een voeding met je mee, onderzoek de mondanatomie van je baby, stel veel vragen en doe mijn observaties.
Niets moet en alles mag. Dat betekent dat ik goed zal luisteren naar je wensen en verwachtingen. Samen met jou maak ik een plan waar jij mee verder kunt. Geen standaard advies, maar maatwerk. Ik houd rekening met hoe de situatie voor jou is.
Mijn bevindingen en tips zal ik voor je opschrijven en mailen. Ook plan ik een telefonisch consult voor de follow up.

Afspraak maken, tarief en reviews

Je kunt zelf een afspraak maken, bellen of mailen. Je kan ook het contactformulier of de Whatsapp button gebruiken.
Vaak is een enkele afspraak voldoende, bij een ingewikkeld probleem of veranderde situatie kan een nieuw consult nodig zijn.
Alle consulten betaal je direct na afloop met pin of contant, de factuur volgt via e-mail. De factuur kun je vervolgens gebruiken om te declareren bij je zorgverzekeraar. Check de polisvoorwaarden van je eigen verzekering.
Ervaringen en reviews van andere ouders lees je 
hier.
Mijn werkgebied is Delft, Den Hoorn, Delfgauw, Pijnacker, Nootdorp, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek Leidschendam, Voorburg, Den Haag, Rotterdam, Capelle, Schiedam, Vlaardingen, Maasland, Maassluis, Westland (verder weg in overleg met reiskostenvergoeding)

Voorbeelden van problemen 

  • Aanleggen lukt niet of gaat lastig
  • Voeden met een tepelhoedje
  • Pijn bij het geven van borstvoeding
  • Je baby groeit te langzaam of te snel
  • Je baby drinkt niet door of drinkt onrustig, valt in slaap
  • Je melkproductie is te laag of je hebt te veel melk
  • Verstopping of (terugkerende) borstontsteking
  • Problemen bij kolven of ondersteuning bij fulltime kolven
  • Je baby drinkt niet uit de fles of erg onrustig
  • Refluxklachten
  • Borstvoeding geven aan een meerling
  • Ziekte van de baby of ouder
  • Korte tongriem en/of strakke lipband
  • Afbouwen van borstvoeding

   Verschillende consulten

    • Lactatiekundig consult bij jou thuis, in je zwangerschap of als je baby geboren is, duurt anderhalf uur en kost 130 euro. Kom je naar de praktijk, dan kost het consult 100 euro.
     Bij dit consult help ik je bij de voedingen van je baby, rekening houdend met jouw wensen en mogelijkheden, met advies op maat.
     Dit is inclusief een telefonisch consult voor follow up en exclusief parkeerkosten.
    • Kolf consult van een uur op de praktijk. Een kolfconsult is meer dan alleen kolven testen! Je krijgt uitleg over een voorraadje opbouwen, fles geven, combineren van borstvoeding en werken of hoe je fulltime kolven aanpakt. Je kunt kolven testen van Medela, Philips Avent, Ardo, Horigen, Mom&E, Leuna, Nutrea of Libento. Ook de handsfree Medela, Youha, Horigen, Vulpes, Nutrea, Elvie (stride/pump), Baboa, Mammie, Nutrea, 4mommy, Wowmom of Evite kun je proberen. Op basis van jouw voorkeuren en wensen maken we samen een kolfplan, kosten zijn 75 euro.
    • Flesvoeding consult voor het leren van therapeutisch flesvoeden, bij flesweigeren of overgaan naar flesvoeding. Consult van een uur op de praktijk, 67.50 euro. Dit consult kan ook handig zijn als je bij het geven van poedermelk voedingsproblemen ervaart.
    • Telefonisch of mail consult voor kortere vragen kost 15 euro.
    • Combinatieconsult zoals borstvoeding, kolven en/of flesvoeding zijn mogelijk! Neem gerust contact op om de opties te bespreken.
    • Korte vragen via Whatsapp, telefoon of mail: geen kosten
    Vanuit je aanvullende zorgverzekering kun je de kosten voor het consult (deels) terug krijgen, ook voor de aanschaf van een borstkolf.
    Alle consulten betaal je direct na afloop met pin of contant, de factuur volgt via e-mail. De factuur kun je vervolgens gebruiken om te declareren bij je zorgverzekeraar. Check de polisvoorwaarden van je eigen verzekering.

    Opleiding en werkervaring

    Een lactatiekundige IBCLC is een gecertificeerde gezondheidsprofessional die zich specifiek richt op de behoeften en zorgen van de moeder die borstvoeding geeft en haar kind. Het is haar taak om informatie, kennis en expertise aan te reiken die ouders in staat stellen problemen bij het geven van borstvoeding te voorkomen, te herkennen en op te lossen.
    Ik volgde de opleiding tot lactatiekundige aan de Hogeschool Utrecht van september 2009 tot juni 2010, cum laude geslaagd, en deed het internationale examen tot International Board Certified Lactation Consultant (IBCLC), gecertificeerd 29 oktober 2010. Iedere 5 jaar moet ik re-certificeren om als IBCLC te mogen blijven werken.
    Daarnaast ben ik lid van de NVL, onze beroepsvereniging.
    Meer 
    informatie over mijn beroepsprofiel.

       Meer informatie nodig of heb je vragen?

       Wil je iets weten over borstvoeding of hoe ik je hierbij kan helpen?
       Maak je je ergens zorgen over en wil je daar met mij over praten?