Lactatiekundige

Zwanger en voorbereiden op borstvoeding geven

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat goed dat je je voorbereidt op het geven van borstvoeding. Met moedermelk geef je je kindje een goede start na de geboorte.
Lezen over borstvoeding geven, boek of online, en praten met vriendinnen die ervaring hebben met een baby is super fijn.
Als je meer wilt weten, kom je naar de cursus over borstvoeding. Je hoort (in een kleine groep) alles over goed aanleggen, huidcontact, verschillende voedingshoudingen, hoe vaak voeden, hoe weet je of je baby genoeg krijgt, hoe je problemen in de kraamperiode kan voorkomen en verhelpen.
De informatieavond is van 19.30-21.30 in de praktijk in Delft: 9 november, 3 januari, 28 februari, 24 april, 19 juni.
Aanmelden kan via het contactformulier. De kosten zijn 30 euro.

Iets werkt niet met borstvoeding geven

Borstvoeding geven is iets natuurlijks, maar het is niet altijd makkelijk in het begin.
Het kan fijn zijn als je hierin geholpen wordt door iemand die er verstand van heeft en weet wat je moet doen om het te laten werken. Dat is wat een lactatiekundige doet met een consult.
Ik spreek bij jou thuis af, of hier op de praktijk. Ik kijk een voeding met je mee, onderzoek de mondanatomie van je baby en maak samen met jou een plan waar je mee verder kan.
Mijn bevindingen en tips zal ik voor je opschrijven. Ook plan ik een telefonisch consult voor de follow up.
Niets moet en alles mag. Dat betekent dat ik goed zal luisteren naar je wensen en verwachtingen, en aan de hand daarvan je zal adviseren.

Afspraak maken, tarief en reviews

Je kunt zelf een afspraak maken, bellen of mailen. Je kan ook het contactformulier of de Whatsapp button gebruiken.
De kosten voor een consult van anderhalf uur bij jou thuis zijn 125 euro, dat is inclusief een telefonische consult voor opvolging. Spreek je af op de praktijk, dan betaal je 100 euro. Bij een ingewikkeld probleem of veranderde situatie kan een nieuw consult nodig zijn, vaak is een enkele afspraak voldoende.
Alle consulten betaal je direct na afloop met pin of contant, de factuur volgt via e-mail. De factuur kun je vervolgens gebruiken om te declareren bij je zorgverzekeraar. Check de polisvoorwaarden van je eigen verzekering.
Ervaringen en reviews van andere ouders lees je 
hier.
Mijn werkgebied is Delft, Den Hoorn, Delfgauw, Pijnacker, Nootdorp, Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek Leidschendam, Voorburg, Den Haag, Rotterdam, Capelle, Schiedam, Vlaardingen, Maasland, Maassluis, Westland (verder weg in overleg met reiskostenvergoeding)

Voorbeelden van problemen 

  • Aanleggen lukt niet of gaat lastig
  • Voeden met een tepelhoedje
  • Pijn bij het geven van borstvoeding
  • Je baby groeit te langzaam of te snel
  • Je baby drinkt niet door of drinkt onrustig, valt in slaap
  • Je melkproductie is te laag of je hebt te veel melk
  • Verstopping of (terugkerende) borstontsteking
  • Problemen bij kolven
  • Je baby drinkt niet uit de fles of erg onrustig
  • Refluxklachten
  • Borstvoeding geven aan een meerling
  • Ziekte van de baby of ouder
  • Korte tongriem en/of strakke lipband
  • Afbouwen van borstvoeding

  Verschillende consulten

    • Lactatiekundig consult bij jou thuis, in je zwangerschap of als je baby geboren is, duurt anderhalf uur en kost 125 euro. Kom je naar de praktijk, dan kost het consult 100 euro. Dit is inclusief een telefonisch consult voor follow up.
    • Kolf consult van een uur op de praktijk, waarbij je kolven van Medela, Philips Avent, Ardo, Horigen, Mom&E kunt testen. Ook de handsfree Medela Youha, Horigen, Vulpes, Nutrea en Elvie kun je proberen. Op basis van jouw voorkeuren en wensen maken we samen een kolfplan, kosten zijn 65 euro.
    • Flesvoeding consult voor het leren van therapeutisch flesvoeden, bij flesweigeren of overgaan naar flesvoeding. Consult van een uur op de praktijk, 65 euro.
    • Telefonisch of mail consult voor kortere vragen kost 15 euro .
    • Korte vragen via Whatsapp, telefoon of mail: geen kosten
    Vanuit je aanvullende zorgverzekering kun je de kosten voor het consult (deels) terug krijgen, ook voor de aanschaf van een borstkolf.
    Alle consulten betaal je direct na afloop met pin of contant, de factuur volgt via e-mail. De factuur kun je vervolgens gebruiken om te declareren bij je zorgverzekeraar. Check de polisvoorwaarden van je eigen verzekering.

    Opleiding en werkervaring

    Een lactatiekundige IBCLC is een gecertificeerde gezondheidsprofessional die zich specifiek richt op de behoeften en zorgen van de moeder die borstvoeding geeft en haar kind. Het is haar taak om informatie, kennis en expertise aan te reiken die ouders in staat stellen problemen bij het geven van borstvoeding te voorkomen, te herkennen en op te lossen.
    Ik volgde de opleiding tot lactatiekundige aan de Hogeschool Utrecht van september 2009 tot juni 2010, cum laude geslaagd, en deed het internationale examen tot International Board Certified Lactation Consultant (IBCLC), gecertificeerd 29 oktober 2010. Iedere 5 jaar moet ik re-certificeren om als IBCLC te mogen blijven werken.
    Daarnaast ben ik lid van de NVL, onze beroepsvereniging.
    Meer 
    informatie over mijn beroepsprofiel.

       Meer informatie nodig of heb je vragen?

       Wil je iets weten over borstvoeding of hoe ik je hierbij kan helpen?
       Maak je je ergens zorgen over en wil je daar met mij over praten?