Alles voor dragen en borstvoeding!

   

Voor zorgverleners, instellingen en bedrijven

Scholingen over borstvoeding, verschillende onderwerpen

Ben je kraamverzorgende (ZZP-er), verloskundige of op een andere manier betrokken bij zwangerschap, geboorte, kraamtijd en borstvoeding? Wil je meer weten over een bepaald onderwerp?

Volg samen met je collega's scholing bij Aidulac. Je kunt kiezen uit een aantal kant-en-klare scholingen of een les met onderwerp gebaseerd op eigen behoefte. Het is ook mogelijk om een vragenuurtje te organiseren waarbij het uitwisselen van ervaringen rond een aantal interessante casussen voorop staat.

Kennismaking met Biological Nurturing (BN), een nieuwe op wetenschap gebaseerde kijk op borstvoeding.
Leer in twee interactieve lesuren alles over:
het ontstaan en de achtergrond van BN, uitwerking componenten BN zoals positie moeder en baby, aangeboren reflexen en verschillende bewustzijnstoestanden moeder en baby, rol van oxytocine en BN versus huid-op-huidcontact.LesUiteraard is er ruimte voor discussie en uitwisselen van ervaringen.

Pijn is niet fijn!
Twee factoren die vooral een rol spelen bij het stoppen met borstvoeding in de eerste maand na de geboorte zijn 'te weinig melk' en 'het geven van borstvoeding is pijnlijk'. Met goede begeleiding kunnen veel problemen worden voorkomen of snel opgelost. Verschillende oorzaken van pijn bij borstvoeding, met bijbehorende oplossingen en tips, komen aan bod.

Hyperlactatie. Een luxe probleem?
Informatieve les over een te ruime productie van moedermelk, het effect hiervan op moeder en baby en het normaliseren van de melkproductie. Anatomie en fysiologie van de borst, melksynthese, effect van oxytocine en prolactine komen ook aan bod.

Borstvoeding en een baan. Hoe gaat dat werken?
In deze les over borstvoeding en werken leer je op een interactieve manier meer over: wet en regelgeving, afkolven van moedermelk, bewaren en vervoeren van moedermelk, problemen zoals niet genoeg kunnen afkolven of flesweigeren, vinden van balans tussen werk en privé met praktische tips.

Hulpmiddelen bij borstvoeding: wat is er, hoe werkt het en hoe pas je het toe?
Op de markt zijn verschillende hulpmiddelen te koop die borstvoeding in meer of mindere mate ondersteunen. Denk aan tepelhoedjes, tepelcrèmes, hydrogel verbanden en een borstvoedingshulpset. Hoe pas je deze materialen toe met het beste resultaat voor borstvoeding?

Borstvoeding in de kraamweek
Een praktische les over borstvoeding, de beste start. Met onderwerpen als het belang van vroeg en goed aanleggen, verschillende voedingshoudingen, hoe vaak en lang voeden, verloop borstvoeding in de kraamperiode met handige tips voor een fijne kraamweek.

Dragen van kinderen en draagdoeken
Een interactieve workshop over de oorsprong van dragen van kinderen, hoe en waarom van draagdoeken, veilig dragen en verschillende manieren van dragen en draaghoudingen. De theorie over dragen wordt gecombineerd met informatie over dragen in de praktijk en onderbouwing vanuit de wetenschap. Deelnemers kunnen ook zelf verschillende dragers en draagdoeken proberen.

Contact en nieuwsbrief
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en mogelijkheden. Aidulac zorgt voor een certificaat van deelname.
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2