Alles voor dragen en borstvoeding!

   

Voor zorgverleners, instellingen en bedrijven

Borstvoeding voor professionals op internet

img 0708 249x200Hieronder volgen een aantal links naar sites op internet met informatie over borstvoeding, speciaal gericht op medici en zorgprofessionals.

Nieuw! De multidisciplinaire richtlijn borstvoeding is een richtlijn die in eerste plaats speciaal voor zorgverleners is opgesteld. Ook ouders en andere geïnteresseerden kunnen hier waardevolle informatie vinden over borstvoeding.

Het Bulletin Voeding Zuigelingen en Peuters ondersteunt de voorlichting en adviezen met betrekking tot de voeding van gezonde kinderen van 0 – 4 jaar door professionals in de gezondheidszorg: het stimuleren van borstvoeding, het aanleren van gezond eetgedrag en de preventie van overgewicht. Het bulletin is zo veel mogelijk gebaseerd op wetenschappelijke evidence.

Diverse protocollen op het gebied van borstvoeding, opgesteld door The Academy of Breastfeeding Medicine. Onderwerpen zijn mastitis, hypoglycemie, anticonceptie bij borstvoeding, stuwing, geel zien, bijvoeding, bewaren van moedermelk, en veel meer. De protocollen zijn opgesteld in het Engels. De meeste protocollen zijn beschikbaar in andere talen zoals Spaans, Duits, Chinees en Koreaans.

De American Academy of Pediatrics biedt informatie over borstvoeding voor professionals.

Lareb biedt uitleg en informatie over geneesmiddelen en borstvoeding met de mogelijkheid tot stellen van vragen.

Lactmed is een grote database met medicatie waar een moeder die borstvoeding geeft mee te maken kan krijgen. Per medicijn worden er wetenschappelijke referenties gegeven.

Informatie over medicatie bij borstvoeding kan ook gevonden worden op de site van Thomas Hale, e-lactancia en Kenniscentrum Borstvoeding.

Embryotox biedt Duitstalige informatie over medicijnen bij zwangerschap en borstvoeding.

De Wereld Gezondheidsorganisatie biedt informatie over borstvoeding en gezonde voeding.

Het International Breastfeeding Journal is een 'open access journal' met publicaties op gebied van borstvoeding.

Uitgebreide informatie over hyperbilirubinemie is te vinden op de site van Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.

Nationaal Kompas Volksgezondheid biedt informatie over borstvoeding(beleid).

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2