Alles voor dragen en borstvoeding!

   

Voor zorgverleners, instellingen en bedrijven

Scholingen over borstvoeding, verschillende onderwerpen

Ben je kraamverzorgende (ZZP-er), verloskundige of op een andere manier betrokken bij zwangerschap, geboorte, kraamtijd en borstvoeding? Wil je meer weten over een bepaald onderwerp?

Volg samen met je collega's scholing bij Aidulac. Je kunt kiezen uit een aantal kant-en-klare scholingen of een les met onderwerp gebaseerd op eigen behoefte. Het is ook mogelijk om een vragenuurtje te organiseren waarbij het uitwisselen van ervaringen rond een aantal interessante casussen voorop staat.

Kennismaking met Biological Nurturing (BN), een nieuwe op wetenschap gebaseerde kijk op borstvoeding.
Leer in twee interactieve lesuren alles over:
het ontstaan en de achtergrond van BN, uitwerking componenten BN zoals positie moeder en baby, aangeboren reflexen en verschillende bewustzijnstoestanden moeder en baby, rol van oxytocine en BN versus huid-op-huidcontact.LesUiteraard is er ruimte voor discussie en uitwisselen van ervaringen.

Pijn is niet fijn!
Twee factoren die vooral een rol spelen bij het stoppen met borstvoeding in de eerste maand na de geboorte zijn 'te weinig melk' en 'het geven van borstvoeding is pijnlijk'. Met goede begeleiding kunnen veel problemen worden voorkomen of snel opgelost. Verschillende oorzaken van pijn bij borstvoeding, met bijbehorende oplossingen en tips, komen aan bod.

Hyperlactatie. Een luxe probleem?
Informatieve les over een te ruime productie van moedermelk, het effect hiervan op moeder en baby en het normaliseren van de melkproductie. Anatomie en fysiologie van de borst, melksynthese, effect van oxytocine en prolactine komen ook aan bod.

Borstvoeding en een baan. Hoe gaat dat werken?
In deze les over borstvoeding en werken leer je op een interactieve manier meer over: wet en regelgeving, afkolven van moedermelk, bewaren en vervoeren van moedermelk, problemen zoals niet genoeg kunnen afkolven of flesweigeren, vinden van balans tussen werk en privé met praktische tips.

Hulpmiddelen bij borstvoeding: wat is er, hoe werkt het en hoe pas je het toe?
Op de markt zijn verschillende hulpmiddelen te koop die borstvoeding in meer of mindere mate ondersteunen. Denk aan tepelhoedjes, tepelcrèmes, hydrogel verbanden en een borstvoedingshulpset. Hoe pas je deze materialen toe met het beste resultaat voor borstvoeding?

Borstvoeding in de kraamweek
Een praktische les over borstvoeding, de beste start. Met onderwerpen als het belang van vroeg en goed aanleggen, verschillende voedingshoudingen, hoe vaak en lang voeden, verloop borstvoeding in de kraamperiode met handige tips voor een fijne kraamweek.

Dragen van kinderen en draagdoeken
Een interactieve workshop over de oorsprong van dragen van kinderen, hoe en waarom van draagdoeken, veilig dragen en verschillende manieren van dragen en draaghoudingen. De theorie over dragen wordt gecombineerd met informatie over dragen in de praktijk en onderbouwing vanuit de wetenschap. Deelnemers kunnen ook zelf verschillende dragers en draagdoeken proberen.

Contact en nieuwsbrief
Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie en mogelijkheden. Aidulac zorgt voor een certificaat van deelname.
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Informatie voor zorgverleners

Naast training en begeleiding van ouders biedt Aidulac opleiding aan zorgprofessionals. Dit kan in de vorm van een (bij)scholing op locatie. De inhoud van de training zal worden afgestemd op de wensen en behoeften van de betreffende instelling of klant. Dit kost inclusief voorbereiding 250 euro per 2 uur les. Exclusief BTW, reis- en parkeerkosten.ArtsVerpleegkundige

Het is mogelijk om Aidulac in te huren voor een cursus borstvoeding op maat, als onderdeel van bijvoorbeeld een zwangerschapscursus. Op locatie, per 2 uur, kost dit inclusief voorbereiding 125 euro en exclusief reis- en parkeerkosten.

Neem voor vragen en meer informatie contact met de lactatiekundige van Aidulac. Uiteraard is intercollegiaal overleg over een borstvoedingsituatie van een cliënte vrijblijvend mogelijk.

Borstvoeding voor professionals op internet

img 0708 249x200Hieronder volgen een aantal links naar sites op internet met informatie over borstvoeding, speciaal gericht op medici en zorgprofessionals.

Nieuw! De multidisciplinaire richtlijn borstvoeding is een richtlijn die in eerste plaats speciaal voor zorgverleners is opgesteld. Ook ouders en andere geïnteresseerden kunnen hier waardevolle informatie vinden over borstvoeding.

Het Bulletin Voeding Zuigelingen en Peuters ondersteunt de voorlichting en adviezen met betrekking tot de voeding van gezonde kinderen van 0 – 4 jaar door professionals in de gezondheidszorg: het stimuleren van borstvoeding, het aanleren van gezond eetgedrag en de preventie van overgewicht. Het bulletin is zo veel mogelijk gebaseerd op wetenschappelijke evidence.

Diverse protocollen op het gebied van borstvoeding, opgesteld door The Academy of Breastfeeding Medicine. Onderwerpen zijn mastitis, hypoglycemie, anticonceptie bij borstvoeding, stuwing, geel zien, bijvoeding, bewaren van moedermelk, en veel meer. De protocollen zijn opgesteld in het Engels. De meeste protocollen zijn beschikbaar in andere talen zoals Spaans, Duits, Chinees en Koreaans.

De American Academy of Pediatrics biedt informatie over borstvoeding voor professionals.

Lareb biedt uitleg en informatie over geneesmiddelen en borstvoeding met de mogelijkheid tot stellen van vragen.

Lactmed is een grote database met medicatie waar een moeder die borstvoeding geeft mee te maken kan krijgen. Per medicijn worden er wetenschappelijke referenties gegeven.

Informatie over medicatie bij borstvoeding kan ook gevonden worden op de site van Thomas Hale, e-lactancia en Kenniscentrum Borstvoeding.

Embryotox biedt Duitstalige informatie over medicijnen bij zwangerschap en borstvoeding.

De Wereld Gezondheidsorganisatie biedt informatie over borstvoeding en gezonde voeding.

Het International Breastfeeding Journal is een 'open access journal' met publicaties op gebied van borstvoeding.

Uitgebreide informatie over hyperbilirubinemie is te vinden op de site van Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde.

Nationaal Kompas Volksgezondheid biedt informatie over borstvoeding(beleid).

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2