Alles voor dragen en borstvoeding!

Vragen over dragen? Kom naar de draagwinkel

Wil je op een leuke en informatieve manier kennis maken met dragen van je kindje in een draagdoek of draagzak, een keer oefenen of een drager kopen? Kom dan op woensdag 12-2, woensdag 19-2 en vrijdag 21-2 van 15.00-17.00 uur naar het gratis inloopspreekuur in de draagwinkel. Meer data en meer lezen...

   

Soorten draagdoeken en dragers

Torsodragen - Afrikaans dragen

20150601 140142 kopieJe kindje met een draagdoek op je rug dragen, zoals in Afrika veel gedaan wordt, heet torsodragen. In Nederland niet zo bekend, hoewel het verrassend prettig draagt. Luchtig en niet warm. Ideaal als je je handen helemaal vrij wilt hebben. Bovendien kun je met torsodragen je oudere kindje dragen als je weer zwanger bent.

Het gewicht van je kindje wordt met een Afrikaanse draagdoek anders verdeeld dan bij de bekende manieren van dragen. Je schouders en rug worden ontzien, je draagt het gewicht op je torso en je bekken. Over je schouders lopen geen banden, je armen zijn vrij en je kunt makkelijk bewegen. Dat maakt deze vorm van dragen ideaal voor in de zomer of in huis. De draagdoek is klein en makkelijk mee te nemen, dus ook heel geschikt voor onderweg.

Een draagdoek voor torsodragen is van rechthoekige lap stof van katoen en is 1,1-1,2 meter bij 1,4-1,8 m groot. Je wikkelt de stof rond je romp, waarbij de stof niet geknoopt maar omgerold en gedraaid wordt.
Een mooi stuk stof, een oud lakentje, grote badhanddoek of dun dekentje zijn vaak prima geschikt om mee te dragen. Bij een ouder kindje is een draagdoek van stevige draagdoekstof het meest prettig en veilig.

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2