Alles voor dragen en borstvoeding!

Vragen over dragen? Kom naar de draagwinkel

Wil je op een leuke en informatieve manier kennis maken met dragen van je kindje in een draagdoek of draagzak, een keer oefenen of een drager kopen? Kom dan op woensdag 12-2, woensdag 19-2 en vrijdag 21-2 van 15.00-17.00 uur naar het gratis inloopspreekuur in de draagwinkel. Meer data en meer lezen...

   

Soorten draagdoeken en dragers

Lange tricot, rekbare of elastische draagdoek

ByKay tricotDraagdoeken van tricot zijn heerlijk zacht, rekbaar en elastisch en kun je gebruiken om je baby vanaf de geboorte bij je te dragen.

Afhankelijk van de maat en merk draagdoek zijn ze 4,5 tot 6 meter lang en 50-70 cm breed. Per merk zijn er grote verschillen in rekbaarheid en elasticiteit van de draagdoek. Hoe meer een draagdoek rekt, hoe strakker je draagdoek van te voren geknoopt moet worden.

De rekbare draagdoek van ByKay heeft wat minder rek, waardoor je de draagdoek langer (lees: bij een groter kindje) kunt gebruiken.
Een mooie pasvorm heeft de Ergobaby Wrap, van speciale stretchstof. Ondanks drie lagen stof niet warm, geschikt voor de allerkleinsten en ook voor grotere baby´s.

Het grote voordeel van de tricot draagdoeken is dat je een vrij eenvoudige knooptechniek gebruikt en de draagdoek eerst helemaal klaarmaakt. Daarna gaat je kindje in de draagdoek. In dit filmpje kun je zien hoe dat gaat.

Tricot draagdoeken zijn ideale draagdoeken voor beginnende dragers, maar ook comfortabel als je al meer ervaren bent. Door de rekbare stof zijn deze draagdoeken minder geschikt voor grotere kinderen en ongeschikt voor rugdragen.

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2