Alles voor dragen en borstvoeding!

   

borstvoeding, voeden op verzoek, voedingssignalen

Hoe vaak geef je borstvoeding?

IsabelVoor een optimale start van borstvoeding is naast goed aanleggen ook vaak aanleggen belangrijk. Vaak aanleggen, acht tot twaalf keer per 24 uur beide borsten aanbieden, zorgt dat de baby snel en goed aan de borst leert drinken. Hij zal niet veel afvallen en snel weer op zijn geboortegewicht zijn.

Een pasgeboren baby heeft een klein maagje. Kleine frequente voedingen zorgen ervoor dat hij binnen krijgt wat hij nodig heeft. Daarnaast zal hij zijn eerste ontlasting (meconium) snel kwijt raken, waardoor de kans op geelzucht afneemt.

Voor jou zelf betekent vaak aanleggen dat je minder kans hebt op stuwing en dat je baarmoeder sneller de oorspronkelijke grootte aanneemt. Met frequent voeden in de eerste periode leg je een goede basis voor je latere borstvoedingsperiode.

Hoe vaak en hoe lang een moeder voedt, is individueel bepaald. Er zijn moeders die per keer veel melk geven, die kunnen per dag toe met minder voedingen. Andere moeders geven per keer minder melk en zullen daarom per dag wat vaker moeten voeden. Uit onderzoek is gebleken dat deze moeders per 24 uur uiteindelijk net zo lang voeden: minder vaak en lang, vaker en kort.

De eerste weken drinkt een baby zo’n 8 tot 12 keer per 24 uur. Sommige baby’s kunnen toe met minder vaak, veel baby’s houden echter van kleine en frequente voedingen.

In principe geef je een borst tot de baby niet meer slikt, daarna biedt je de tweede borst aan. In het begin verschoon je vaak tussen twee borsten. De volgende voeding geef je de laatste borst als eerste.

Aidulac heeft als doel jou te ondersteunen in de ontwikkeling van de ouder-kind relatie. De zorg is gericht op het bevorderen van een goede hechting tussen ouders en kindje. Aidulac hanteert als belangrijkste invalshoeken borstvoeding, dragen van kinderen en haptonomie.

Copyright © 2010 - 2019 Aidulac ®

UA-81851763-2